Sunday, 20 November 2016

Pertama Kali berjumpa dengan Upline a.k.a Mentor / Cikgu / Kaunselor / Motivator


Belajar mesti ada guru. Tak kira belajar apa sekalipun, belajar Mengenal Allah S.W.T, belajar mengenal diri, belajarl ilmu termasuklah belajar berniaga online Shaklee yang tengah saya lakukan sekarang.

Saya kongsikan sedikit sesi pembelajaran  berniaga online Shaklee. Semuanya online tau. Dari mengenal produk, bidang pemasaran, konsultasi dengan pelanggan, penghantaran produk (+ cash on delivery) waima perbincangan, pertanyaan dan nasihat eksklusif dengan Upline a.k.a Mentor / Cikgu / Kaunselor / Motivator pun hampir sepenuhnya online.

Best kan...
Mudah kan...

Kenapa ya? Antara sebabnya:

- Ketika bersama keluarga, anda boleh belajar,
- Ondaway blik kampung, bisness akan jalan mcm biasa,
- Masa bekerja office hour, income Shaklee tetap mengalir masuk.

Best ke best?

Sepanjang perniagaan online saya, baru 4 kali jumpa 'Apak' dan 2 kali 'Mami' Shaklee saya. Saya beruntung sebab mereka tinggal tak jauh dari saya. Walaupun tak jauh, kami tetap jarang berjumpa face to face atas sbb kekangan masa dan komitmen keluarga. Tetapi, tiap2 hari pasti/mesti 'berjumpa' secara online bersama dengan kakak2 dan adik2 seperguruan.

Mudah ke mudah?

Tapi apa yg paling penting, pastikan dapat Upline a.k.a Mentor / Cikgu / Kaunselor / Motivator yg terbaik seperti yang saya ada sekarang. Baru fokus bisness online tak terbabas atau hanya hangat2 t**k ayam.

Dan paling2 penting, set kan WHY kita betul2 dan usaha yg berterus-terusan. Rezeki yang baik tak kan 'datang' kalau kita sendiri tak 'menjemputnya'.

Best dan Mudah kan. Anda berminat? Boleh wassup saya. Kita jemput rezeki tu datang sama2

*Nota: Gambar bersama Master Salwa Al'Izzah a.k.a Mami, kakak2 seperguruan Superstars dan Master Lyna Noh. Master Abdurrahman Al-Ithnaini a.k.a Apak tak dek sbb dalam kereta, turn jaga anak.
........................
Syed Ismail
0192752749
#tsunamishaklee
#superstarsshaklee
#supershakleeman
#9gemilang

No comments:

Post a Comment